VIP PROSTŘENO: Menu podle věčně hubnoucí Nadi Konvalinkové
Naďa Konvalinková se ve VIP Prostřeno předvedla s tajemným menu, kde jsou názvy pokrmů zahaleny do barev. Po dešifrování každého z nich ale naleznete spoustu skvělých chutí. Na škodu je jen to, že s tímto menu Naďa asi nikdy nezhubne.
Fialovobílé potěšení
červená řepa • kozí sýr • olivový olej • ocet balzamicko • polníček nebo rukola
Postup:
Řepu uvaříme ve sladkokyselém nálevu, nakrájíme na kolečka, dáme na plech a zakápneme olejem a balzamikem, posypeme nastrouhaným kozím sýrem. Zapékáme při 200 stupních asi 10 minut. Na talíři obložíme polníčkem nebo rukolou, které jsme v míse ochutili sladkokysele a zakápli olivovým olejem.
Teplota: 100, 200 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1–30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: předkrm/ salát/ vaření/ zapékání
Zelené zdraví
mražený nebo listový špenát • anglická slanina • hladká mouka • máslo • vývar • česnek • smetana • sůl • pepř
Postup:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme špenát, podlijeme vývarem a dusíme. Pak přidáme trochu jíšky z másla a mouky, necháme pár minut provařit, přidáme pár stroužků rozmačkaného česneku, rozmixujeme dohladka a přidáme trochu smetany, osolíme a opepříme.
Teplota: 160 a 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1–30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: polévka/ restování/ vaření/ dušení
Zlatohnědé překvapení
4 vepřové kotlety • 50 g anglické slaniny • 4 hrušky • 8 šalotek • hrst šalvěje • pepř • sůl • olej • trochu solamylu na obalení
Postup:
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme jemně solamylem a zprudka opečeme na pánvi. Dáme do zapékací mísy. Přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené hrušky, šalotku a šalvěj. Podlijeme vývarem nebo vodou a zakryté dusíme 20 minut v troubě, pak pečeme odkryté do změknutí a zlatavého opečení. Podáváme s vařeným bramborem.
Teplota:100, 160 a 180 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1–30 minut
Čas vaření: 1 hodina
Recipe category: hl. chod/ příloha/ restování/ dušení/ pečení/ vaření
Tajemství k vínu
1 sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí • polohrubá mouka • 1 vejce • sůl • kmín • olej na smažení
Postup:
Zelí pokrájíme, přidáme vejce, sůl, kmín a mouku. Zamícháme a smažíme placičky velikosti dlaně dozlatova.
Teplota: 160 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1–30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: příloha/ předkrm/ hl. chod/ smažení
Staňte se našimi fanoušky na facebooku a získejte každý den VIP recept. Stačí kliknout na obrázek!