Zeleninové dobroty: Cuketa a la carpaccio

Advent je za dveřmi a jsou před námi i dny přežírání, válení se u pohádek a nicnedělání. Než ale ty dny nastanou, máme pro vás tip na něco dobrého i zdravého zároveň. Odlehčete vašemu žaludku. Cuketa, lilek, květák, brokolice! I zdravá zelenina může být chutná! Nevěříte? Vyzkoušejte! A aby vám to nebylo líto, máme pro vás sladkou tečku na konec! A pozor! Fantazii se meze nekladou….
Potřebujeme
Příprava
Cuketu oloupeme a nakrájíme podélně po obvodu na tenké plátky až k semínkům. Vezmeme med, olej, sůl, pepř a balsamico, prošleháme a naložíme do směsi alespoň na 15 minut cuketové plátky. Po rozležení cukety ji rozložíme na talíř, znovu posypeme hrubě mletým pepřem, lehce zakapeme balsamikem, šťávou z citronu, přidáme pokrájený sýr a na dozdobení rajče a kousek zelené bylinky.
Náš tip: Vylepšete tuhle dobrotu třeba o piniové oříšky… A doplnit ještě kozím sýrem?