Prezidentské choutky: Schwarzenberg jí termity, Sobotka ptačí zob! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prezidentské choutky: Schwarzenberg jí termity, Sobotka ptačí zob!

Prezidentští kandidáti mají zajímavé chutě.
Prezidentští kandidáti mají zajímavé chutě. (Koláž Ahaonline.cz)

Kandidáti na prezidentské křeslo se podělili o svá oblíbená jídla a recepty. Ačkoliv jasně vede tradiční česká kuchyně, nechybí ani exotické lahůdky.

Labužník Karel Schwarzenberg se nemůže rozhodnout pro jediný oblíbený pokrm. Doma si  pochutná na teplém, křupavém bramboráku, v zahraničí ochutnává tradiční jídla jednotlivých států a nebojí se experimentovat: „Termiti servírovaní domorodým doprovodem v Africe chutnali báječně,“ svěril se serveru TradičníRecepty.cz.

Miloš Zeman je poněkud konzervativnější a jako své oblíbené jídlo uvedl brambory na loupačku. Heslem „Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt“ se řídí Vladimír Franz, který má nejraději kulajdu, i Jana Bobošíková, která si pochutná na hovězím vývaru s játrovými knedlíčky.

Táňa Fischerová dává přednost zdravému jídelníčku a pravidelně vaří pohankové palačinky se špenátem a kozím sýrem. Naproti tomu Jiří Dienstbier si dopřává rokforové kotlety s ďábelskou směsí podlévané červeným vínem s barevnými těstovinami.

Oblíbeným jídlem Přemysla Sobotky je tradiční pokrm jeho manželky s názvem ptačí zob. „Znám ten recept od své maminky, která ho zná od své. Takže pro nás je to rodinný recept a můj manžel si ho oblíbil,“ vysvětluje kandidátova manželka.  

1459572:gallery:true:true



Autor:  mpa

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.