Prezidentské choutky: Schwarzenberg jí termity, Sobotka ptačí zob!
Kandidáti na prezidentské křeslo se podělili o svá oblíbená jídla a recepty. Ačkoliv jasně vede tradiční česká kuchyně, nechybí ani exotické lahůdky.
Labužník Karel Schwarzenberg se nemůže rozhodnout pro jediný oblíbený pokrm. Doma si pochutná na teplém, křupavém bramboráku, v zahraničí ochutnává tradiční jídla jednotlivých států a nebojí se experimentovat: „Termiti servírovaní domorodým doprovodem v Africe chutnali báječně,“ svěril se serveru TradičníRecepty.cz.
Miloš Zeman je poněkud konzervativnější a jako své oblíbené jídlo uvedl brambory na loupačku. Heslem „Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt“ se řídí Vladimír Franz, který má nejraději kulajdu, i Jana Bobošíková, která si pochutná na hovězím vývaru s játrovými knedlíčky.
Táňa Fischerová dává přednost zdravému jídelníčku a pravidelně vaří pohankové palačinky se špenátem a kozím sýrem. Naproti tomu Jiří Dienstbier si dopřává rokforové kotlety s ďábelskou směsí podlévané červeným vínem s barevnými těstovinami.
Oblíbeným jídlem Přemysla Sobotky je tradiční pokrm jeho manželky s názvem ptačí zob. „Znám ten recept od své maminky, která ho zná od své. Takže pro nás je to rodinný recept a můj manžel si ho oblíbil,“ vysvětluje kandidátova manželka.