Rychlovky za pár korun: Krupicové bosáky s uzeným podle Vlasty Zálešákové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Potřebujete
500 ml vody ✦ 6 lžic oleje ✦ sůl ✦ 250 ml hrubé krupice ✦ 250 g uzeného masa ✦ mletou sladkou papriku
Postup
Vodu s olejem a se solí přivedeme k varu. Stáhneme na nejslabší plamen a za stálého míchání vsypeme krupici. Pokračujeme v míchání, dokud se neutvoří jednolitá koule – trvá to asi 2 až 3 minuty – která se nelepí ke stranám hrnce.
Nadrobno nakrájené uzené opečeme na pánvi s olejem a vmícháme do těsta. Velkou lžící pak vykrajujeme knedlíčky, které zprudka opečeme – nejlépe na tuku po uzeném – a lehce poprášíme paprikou. Podáváme s kysaným zelím.