Sladké dobroty: Jablečné knedlíky podle Jany Remkové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Jablečné knedlíky podle Jany Remkové
Potřebujete
160 g hrubé mouky ✦ 500 g strouhaných jablek ✦ kůru z ½ citronu ✦ ½ lžičky skořice ✦ 1 vejce ✦ strouhanku ✦ moučkový cukr ✦ máslo
Postup:
Do mísy nasypeme mouku a k ní nahrubo nastrouhaná jablka. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, skořici, zamícháme a necháme 2 hodiny bobtnat. Potom přidáme vejce a tolik strouhanky, aby se z těsta daly tvarovat knedlíky o průměru cca 4 – 5 cm. Hotové kuličky ještě zlehka poválíme ve strouhance a vaříme je cca 5 minut. Hotové posypeme nasucho opraženou strouhankou, do které po opražení přidáme moučkový cukr, a polijeme máslem.