Sladké dobroty: Mrkvové řezy podle Evy Mikyskové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Mrkvové řezy podle Evy Mikyskové
Potřebujete
• 5 větších mrkví • 1 malou červenou řepu • 2 jablka • 750 g polohrubé mouky • 200 g přírodního cukru • 1 velkou lžíci medu • 2 vrchovaté lžíce karobu • 1 ½ lžičky sody • 1 lžičku skořice • 2 vejce • 300 ml oleje
Postup
Mrkve, oloupaná jablka a oloupanou řepu nastrouháme najemno. Vše dáme do odměrné nádoby a doplníme vodou tak, aby celkový objem směsi byl jeden litr. Po odměření dáme společně s dalšími surovinami do mísy a dobře promícháme. Těsto pak upravíme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Hotové řezy můžeme dozdobit například jogurtem a ovocem.