Italská kuchyně: Těstoviny se špenátem a uzeným lososem podle Ivany Černé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Italská kuchyně: Těstoviny se špenátem a uzeným lososem podle Ivany Černé

Fotografie
Fotografie (internal)

Znáte už recepty z klasické české kuchyně nazpaměť a stolování je pro vaši rodinu stále větší rutinou? Vyzkoušejte originální recepty čtenářů magazínu Aha!+TV inspirované Itálií!

Těstoviny se špenátem a uzeným lososem

Potřebujete:
500 g těstovin (fusilli nebo pappardelle) • 4 stroužky česneku • 150 g cherry rajčátek • 200 g čerstvého baby špenátu • 4 lžíce olivového oleje • 1 smetanu na vaření 12 % • drcený pepř • 1 lžíci malých kaparů • 120 g uzeného lososa

Příprava:
Slaninu pokrájíme na kostičky, česnek na plátky, rajčátka přepůlíme. Očištěný baby špenát nasekáme nahrubo. Do hrnce s vařící a osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou slaninku, vhodíme pokrájené plátky česneku.

Lehce vše orestujeme, přidáme rajčátka, špenát a vše necháme dusit. Ke konci dušení přilijeme smetanu smíchanou se lžící nastrouhaného uzeného sýra, zamícháme a nakonec přidáme do této omáčky kousky pokrájeného uzeného lososa. Prohřejeme, dosolíme, opepříme, přidáme na chvíli prohřát okapané kapary, promícháme a odstavíme. Těstoviny scedíme, dáme na talíře a přelijeme omáčku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.