Italská kuchyně: Těstoviny se špenátem a uzeným lososem podle Ivany Černé

Znáte už recepty z klasické české kuchyně nazpaměť a stolování je pro vaši rodinu stále větší rutinou? Vyzkoušejte originální recepty čtenářů magazínu Aha!+TV inspirované Itálií!
Těstoviny se špenátem a uzeným lososem
Potřebujete:
500 g těstovin (fusilli nebo pappardelle) • 4 stroužky česneku • 150 g cherry rajčátek • 200 g čerstvého baby špenátu • 4 lžíce olivového oleje • 1 smetanu na vaření 12 % • drcený pepř • 1 lžíci malých kaparů • 120 g uzeného lososa
Příprava:
Slaninu pokrájíme na kostičky, česnek na plátky, rajčátka přepůlíme. Očištěný baby špenát nasekáme nahrubo. Do hrnce s vařící a osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou slaninku, vhodíme pokrájené plátky česneku.
Lehce vše orestujeme, přidáme rajčátka, špenát a vše necháme dusit. Ke konci dušení přilijeme smetanu smíchanou se lžící nastrouhaného uzeného sýra, zamícháme a nakonec přidáme do této omáčky kousky pokrájeného uzeného lososa. Prohřejeme, dosolíme, opepříme, přidáme na chvíli prohřát okapané kapary, promícháme a odstavíme. Těstoviny scedíme, dáme na talíře a přelijeme omáčku.