Víkendové hody: Konfitované kachní stehno s marmeládou z červeného zelí a domácím knedlíkem

Už máte tip, co budete o víkendu vařit? Máme pro vás tip, který rozhodně stojí za to!
Konfitované kachní stehno s marmeládou z červeného zelí a domácím knedlíkem
Potřebujete:
4 – 6 stehen Vodňanské kachny • Sterilované červené zelí - 150 g na osobu, nebo hlávku • červeného zelí • 1 litr jablečného džusu • 1 velkou cibuli • 1 jablko • kousek zázvoru • 200 g třtinového cukru • med • kmín
Postup:
Stehna kachny očistíme a osušíme. Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo a přidáme čerstvý tymián, rozmarýn a česnek. Kachní stehna vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem – stehna musí být úplně ponořená v rozpuštěném sádle! Pečeme v troubě vyhřáté na pouhých 80 stupňů, po dobu 10 – 12 hodin. Úpravu stehen zakončíme krátce pod grilem, aby stehna získala barvu a kůrku.
Marmeláda z červeného zelí
Najemno nakrájenou cibulku necháme na sádle zesklovatět, přidáme cukr, jemně zkaramelizujeme, přidáme červené zelí, kmín, zázvor, nakrájené jablko bez jádřince, přilejeme litr jablečného džusu, sůl, citronovou šťávu a 2 lžíce medu. Směs často mícháme, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Na závěr vše rozmixujeme do hladka.
Tip šéfkuchaře: Pokud váháte mezi čerstvým zelím nebo sterilovaným – sterilované zelí je rychleji připraveno, není třeba ho solit nebo výrazněji dochucovat.