Sváteční hody: Domácí roastbeef s pikantní salsou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 16. července 2025

Svátek slaví Luboš, zítra Martina

Sváteční hody: Domácí roastbeef s pikantní salsou

Domácí roastbeef s pikantní salsou
Domácí roastbeef s pikantní salsou (Foto ara)

Roky odzkoušené vánoční menu už máte za sebou. Ale co na další svátky vánoční? Už máte tip, co se bude vařit dál? Nabízíme vám něco nového na vánoční stůl. Nechte se inspirovat.

Vinná klobása se zelným salátem

Potřebujete:
vinnou klobásu Kostelecké uzeniny dle počtu osob • bílé sterilované zelí – 150 g na osobu • jarní cibulku pro 2 osoby • citrón • sůl, pepř

Postup:
Jednotlivé porce vinné klobásy stočíme do tvaru šneka a zpevníme dvěma kuchařskými špejlemi do kříže a obalíme v hladké mouce, abychom získali křupavou kůrku. Zprudka opečeme na pánvi po obou stranách. Zelný salátek připravíme dle počtu osob, na 100 g kysaného bílého zelí potřebujeme 50 g jemně nakrájené jarní cibulky. Zelí a cibulku smícháme, zakápneme citronem a okořeníme solí a pepřem dle chuti.

Vinná klobáska, tu má rád snad každý...


Domácí roastbeef s pikantní salsou

Potřebujete:
nízký roštěnec – ideálně z býka, porce počítejte přibližně 130 g na osobu • 3 lžičky sladké chilli omáčky • 4 lžíce plnotučné hořčice • 5 lžic kečupu • 3 lžičky argentinského grilovacího koření
sůl, pepř • 2 lžičky oleje

Postup:
Nízký roštěnec očistíme od vrchní blány, obalíme připravenou rozmixovanou směsí z výše uvedených ingrediencí, zabalíme do potravinové folie a minimálně 24 hodin necháme odležet.
Nízký roštěnec zprudka opečeme na pánvi a pak vložíme do trouby vyhřáté na 130°C stupňů na 25 min. Po uplynutí 25 min průběžně kontrolujeme stav pečeně.
Tipy šéfkuchaře: Jak poznat, že peču správně? Po píchnutí vidličkou do pečeně ji přiložte na vnitřní stranu zápěstí – vidlička by měla mít stejnou teplotu jako Vaše zápěstí. Nebo použijte vpichový masový teploměr, na medium (růžové šťavnaté maso) je teplota 55 °C.
Po upečení krájíme na velmi tenké plátky, servírujeme s tatarskou omáčkou, bramborem a přílohami z našeho menu.

Facebook recepty:gallery:false:false:false

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.

Známé celebrity
Agáta Hanychová • Anna K. • Anna Slováčková • Artur Štaidl • Bolek Polívka • Dagmar Havlová-Veškrnová • Dagmar Patrasová • Daniela Písařovicová • Dominika Gottová  • Eva Burešová • Eva Samková • Felix Slováček • Filip Blažek • František Ringo Čech • Hana Gregorová • Hana Zagorová • Helena Vondráčková • Hynek Čermák • Iva Kubelková • Ivana Gottová • Iveta Bartošová • Jakub Prachař • Jan Čenský • Jan Kraus • Jana Adamcová Nováková • Jana Boušková • Jaroslava Obermaierová • Jiří Bartoška • Jiří Krampol • Jiřina Bohdalová • Jitka Čvančarová • Josef Kokta • Karel Gott • Karel Šíp • Kate Middleton • Kateřina Brožová • Libor Bouček • Linda Rybová • Lucie Bílá • Lucie Borhyová • Lucie Šafářová • Lucie Vondráčková • Lukáš Vaculík • Mahulena Bočanová • Marek Eben • Marta Kubišová • Martin Dejdar • Michal David • Monika Marešová-Poslušná • Ondřej Gregor Brzobohatý • Pavla Tomicová • Petr Janda • Rey Koranteng • Sára Affašová  • Sara Sandeva • Simona Krainová • Štefan Margita • Taťána Kuchařová • Tatiana Dyková • Tereza Kostková • Tomáš Plekanec • Václav Neckář • Veronika Arichteva  • Veronika Gajerová • Veronika Žilková • Vojtěch Dyk • Vojtěch Kotek • Zdeněk Pohlreich • princ George • princ Harry