Rychlovky za pár korun: Omeleta na řecký způsob

Co bychom se pachtili u plotny, když si můžeme uklohnit nějakou tu »rychlovku«? A navíc ještě k tomu takovou, která vás dobře zasytí a zároveň není moc kalorická. Zapomeňme tentokrát na maso, pojďme ochutnat něco zdravého! Prostě rychle a lehce...
• 8 vajec • 2 lžíce másla • 2 lžíce mléka • 4 rajčata • 2 zelené papriky • 1 okurka • 100 g fety • 2 lžíce citronové šťávy • sůl
Postup
Vajíčka rozmícháme s mlékem a osolíme. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a také nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu promícháme a zastříkneme citronovou šťávou.
Na rozpáleném másle na malé pánvi upečeme 4 omelety – z každé strany do zlatohněda. Omelety nandáme na talíře. Na každou rozdělíme zeleninový salát, který posypeme nadrobenou fetou. Zbylý salát dáme do mísy a servírujeme také.
Příprava: 30 minut
