VIP PROSTŘENO: Zálesácké brambory podle Krampolových | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

VIP PROSTŘENO: Zálesácké brambory podle Krampolových

Nikdo není dokonalý...
Nikdo není dokonalý... (TV Prima)

Jiří a Hanka Krampolovi ve VIP Prostřenu odhalili, jak to funguje v jejich kuchyni, kde je pánem populární komik. Uvařte si recepty, jimiž okouzlil svou manželku!

Zálesácké brambory

Ingredience:

5 velkých brambor, 300 g šunky, 300 g tvrdého sýra, 300 g klobásy a uheráku, 3 sterilované okurky, 1 cibule, sůl, kmín.

Postup:

Do oloupaných brambor vydlabejte díry. Do nich vložte šunku, sýr, okurky, klobásu a uherák. Potřete je olejem, posypte kmínem, tlustým od šunky a cibulí. Každou bramboru zabalte do alobalu. Dejte péct do předehřáté trouby.

zálesácké brambory

Havajské závitky s hrozinkovou rýží

Ingredience:

4 kuřecí řízky, několik lžic kokosové moučky, 1 konzerva ananasu,

1 konzerva broskví, 100 g modrého sýra, omáčka sweet and sour, bujon.

Na rýži:

4 balíčky rýže ve varných sáčcích, 8 hřebíčků, 4 lžíce oleje, petrželová nať,

hrst předem namočených hrozinek, špetka kari.

Postup:

1. Kuřecí řízky naklepejte a z obou stran do nich vklepejte kokosovou moučku. Poklaďte je ananasem, broskvemi a modrým sýrem. Plátky masa stočte do závitků.

2. Závitky opečte na oleji zprudka ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zezlátlo.

3. Pekáč vyložte závitky a podlijte je horkou vodou. Přidejte Vegetu a maso ještě si šest minut duste v horké troubě. Pak závitky vyjměte, uložte v teple a dodělejte omáčku. Smíchejte sweet and sour hotovou omáčku, šťávu z ananasu, bujon a kari.

3. Sáčky s rýží propláchněte v horké vodě a dejte je vařit do vroucí slané vody pouze na polovinu času, než doporučuje návod. Nechte okapat a rýži vysypte. Na hluboké pánvi nebo v teflonovém hrnci rozpalte olej, přidejte rýži a za stálého míchání krátce osmahněte. K rýži přisypte hrozinky, hřebíček, kari a petrželku a naposledy promíchejte. Asi dvě minuty nechte zprudka ohřívat, na dně pánve se utvoří kůrčička. Pak k rýži přilijte decilitr teplé vody, přikryjte pokličkou, snižte stupeň ohřívání na minimum a duste doměkka asi dvacet minut bez míchání.

havajské závitky s rýží

Jablka v červeném županu

Ingredience:

6 jablek, 1 balíček vanilkového pudinku, 2 žloutky, 100 ml vaječného koňaku, 100 g mandlí (strouhaných nebo mletých), 50 g másla, olej, 1 šlehačka, 1 lžíce griotky.

Postup:

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte asi na centimetr tlustá kolečka. Žloutek vyšlehejte s koňakem. Kolečka obalte v pudinkovém prášku, koňaku se žloutkem a strouhaných mandlích. Usmažte v oleji z obou stran. Horké potřete máslem, ozdobte šlehačkou a trošku polejte griotkou.

jablka v červeném županu

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.