VIP Prostřeno: Připravte si pečenou zimní zeleninu podle Kateřiny Neumannové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

VIP Prostřeno: Připravte si pečenou zimní zeleninu podle Kateřiny Neumannové!

Kateřina Neumannová
Kateřina Neumannová (TV Prima)

Do dalšího dílu VIP Prostřeno přijala pozvání Kateřina Neumannová, která pozve své spolusoutěžící do vlastního penzionu na Šumavě. Účast v soutěži vzala jako výzvu, proto uvařila pokrmy, které normálně doma nevaří. Vyzkoušejte například pečenou zimní zeleninu s kozím sýrem.

Pečená zimní zelenina s polníčkem a kozím sýrem

Potřebujete:
1 balení salátu polníčku • 2 červené řepy • 2 pastiňáky nebo kořenové petržele • 2 sladké brambory (batáty) • čerstvý kozí sýr
Na zálivku:
půl lžičky moučkového cukru • 2 polévkové lžíce octu balsamico • půl lžičky plnotučné hořčice • panenský olivový olej • sůl

Postup:
Řepu oloupeme a nakrájíme na osminky. To stejné provedeme i s ostatní zeleninou. Poklademe ji na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 stupních do změknutí přibližně 25 až 30 min. Mezitím si připravíme zálivku na salát: v malé uzavíratelné sklenici smícháme olivový olej, sůl, půl lžičky moučkového cukru, půl lžičky hořčice a 2 polévkové lžíce kvalitního octa balsamico. Vše důkladně protřepeme, až nám vznikne krémová emulze. Na talíř klademe pečenou zeleninu, polníček a jemně přelijeme zálivkou. Zakončíme kozím sýrem, který na pokrm rozdrolíme.

Pečená zimní zelenina s polníčkem a kozím sýrem


Mořský ďas se špenátem, houbami shitake a šalotkovou omáčkou

Potřebujete:
mořský ďas • slanina lardo • čerstvý špenát • houby shitake • sůl • bílý pepř
Na šalotkovou omáčku:
Šalotka • slané máslo • smetana na vaření

Postup:
Kousky filetů z ryby obtočíme plátkem jemné slaniny lardo a jednu stranu obalíme ještě ve strouhance. Krátce orestujeme na rozpálené pánvi a pak necháme dojít v horké troubě jen asi 6–7 minut. Houby krátce opečeme se stroužkem česneku na oleji a na krátkou dobu přihodíme čerstvý špenát. Rychle stáhneme a dáme ze špenátu odsát tuk a vodu na papírové utěrky. Omáčku připravíme ze šalotkového základu, který provaříme se smetanou. Potom postupně vmícháváme máslo, které za stálého šlehání spojíme se šalotkovým základem se smetanou. Již nevaříme, takže je omáčka krásně krémová.

Mořský ďas se špenátem, houbami shitake a šalotkovou omáčkou


Opilé fíky se skořicovým mascarpone

Potřebujete:
čerstvé fíky • máslové sušenky • 1 marcarpone • skořice • moučkový cukr • 1 smetana ke šlehání • portské víno

Postup:
Nejdříve si připravíme krém, kdy smícháme 250 g sýra mascarpone s polévkovou lžící moučkového cukru,  jednou vyšlehanou smetanou a skořicí. Chvíli před servírováním sušenky rozdrtíme a směsí poklademe dno servírovacích sklenic. Fíky pokrájíme a navrstvíme na sušenky. Zakápneme portským vínem a necháme asi deset minut odležet. Poté sklenice doplníme skořicovým krémem a podáváme.

Opilé fíky se skořicovým mascarpone



hillaarkaa
13. 1. 2013 • 09:28

Ale musíš pěkně ve velkém-né rohlík a krabičák v Tescu

andy63
9. 1. 2013 • 19:56

.... se tak naučím, jak krást a nebát se postihu!!!

illis
9. 1. 2013 • 19:21

no hlavně, že ta jídla běžně nevaří, ale hostům je navařila. Hlavní jídlo bez přílohy , místo dezertu dezertík , tak malá byla sklenička, do které to připravila.

hillaarkaa
9. 1. 2013 • 08:59

Dávají tunel Kačenku za vzor i ve vaření,tak potěš koště

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.