Sladké dobroty: Boží milosti podle Ireny Polákové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Potřebujete
• 300 g hladké mouky • 100 g zakysané smetany • 1 lžíci cukru • 1 lžíci rumu • 3 lžíce bílého vína • 2 žloutky • sůl • olej na smažení • moučkový cukr na obalení
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké a nelepivé těsto – minimálně 20 minut. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále pěkně dotenka. Pomocí radýlka nebo ostrého nože vykrajujeme různé tvary (kolečka, čtverce, obdélníky), které uprostřed několikrát prořízneme. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Usmažené boží milosti osušíme papírovým ubrouskem a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru. Můžeme ihned podávat, protože horké jsou jednoznačně nejlepší.