Rychlovky za pár korun: Brambory plněné houbami a zeleninou (za 60 Kč)

Uvařit rychle, levně a chutně není žádný kumšt, zvláště na podzim, kdy se sklízejí brambory. Tato surovina je totiž pro finančně nenáročné vaření naprosto geniální.
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo bramborák? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Brambory plněné houbami a zeleninou
• 6 velkých brambor • 250 g hub (žampiony, hřiby…) • 100 g sojových klíčků • 6 jarních cibulek • olej • sůl • pepř • 50 g sýra podle chuti • 1lžička sušeného tymiánu

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory omyjeme, do každé píchneme vidličkou, rozložíme na plechu a pečeme 45 minut. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, sojové klíčky omyjeme a necháme okapat, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Z opečených brambor odkrojíme horní třetinu, vnitřek trochu vyškrábeme. Na pánvi rozpálíme olej, zeleninu a houby krátce podusíme, opepříme a přidáme sůl a okořeníme tymiánem. Směsí brambory naplníme, dáme opět do trouby, posypeme sýrem a zapečeme.