Kávové linecké podle Jany Remkové!

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 210 g hladké mouky
- 170 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- kůru z 1 citronu
Na krém:
- ½ másla
- 2 lžíce karamelového salka
- 1 lžíci rozpustné kávy
- 4 lžíce cukru
- čokoládovou polevu na ozdobu
Do změklého másla dáme cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, přidáme mouku a vypracujeme v hladké těsto a necháme uležet v chladu do druhého dne. Z těsta vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Cukroví pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C asi 15 minut. Máslo vyšleháme s cukrem. Pak přidáme karamel, cukr a kávu a šleháme ještě chvíli, aby byl krém lesklý. Upečené a kávovým krémem slepené cukroví namáčíme do čokoládové polevy a zdobíme cukrářským zdobením podle chuti.