Sladké dobroty: Velikonoční kolomba podle Jany Remkové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Velikonoční kolomba podle Jany Remkové
Potřebujete
500 g hladké mouky ✦ 150 g moučkového cukru ✦ 25 g droždí ✦ 150 g rozpuštěného másla ✦ 200 ml mléka ✦ 4 vejce ✦ 2 žloutky ✦ 100 g směsi kandovaného ovoce ✦ 100 g mandlí ✦ špetku soli
Postup:
Z poloviny mouky, droždí, cukru a nepříliš teplého mléka zaděláme kvásek. Po vykynutí přidáme celá vejce a jeden žloutek, zbytek mouky a cukru, kandované ovoce, máslo, mléko a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout. Mezitím oloupeme mandle, nebo použijeme již hotové mandlové lupínky. Vykynuté těsto naložíme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček, potřeme žloutkem, posypeme mandlemi. Prvních 10 minut pečeme při teplotě 200 ºC pak plamen stáhneme na 160 ºC pečeme ještě 40 minut.