Velikonoční menu: Velikonoční věnec | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 4. července 2022

Svátek slaví Prokop, zítra je Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Velikonoční menu: Velikonoční věnec

Velikonoční věnec
Velikonoční věnec (Foto Dr. Oetker)

Uklízíte jako o život, chystáte pomlázku a barvy na vajíčka a ještě k tomu přemýšlíte, co na Velikonoce ukuchtit dobrého? Aha! vám přináší trochu inspirace pro slavnostní tabuli.

Velikonoční věnec

Potřebujete

Na těsto

1 balení Buchet Dr. Oetker • 260 ml vlažné vody  • 120 ml oleje •  1 vejce •  1 zarovnaná lžička rumového aroma  •  vejce na potření

Na ozdobení

4 kusy vajec uvařených natvrdo a obarvených  • 2 zarovnané lžíce moučkového cukru

Postup

Smíchejte směs na buchty s přibaleným droždím. Přidejte vodu, olej, vejce, rumové aroma a vše vypracujte v hladké těsto. Zaprašte moukou a nechte 45 až 60 minut vykynout. Těsto rozdělte na pět dílů. Ze čtyř vyválejte 40 cm dlouhé válečky. Upleťte cop a stočte do věnce, na konci spojte.

Položte na vymazaný plech. Pátý díl rozdělte na čtyři stejné kousky, z každého vyválejte váleček o délce 20 cm, položte na věnec a vytvořte „hnízda“ pro vejce. Nechte ještě 20 minut kynout. Potřete rozšlehaným vejcem, vložte do předehřáté trouby a pečte asi 40 minut při 180 °C. Po vychladnutí věnec pocukrujte a do „hnízd“ dejte obarvená vajíčka.


Autor:  ida

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.