Velikonoční menu: Vajíčková tlačenka

Pokud si chcete náležitě vychutnat atmosféru velikonočních svátků, nemůžete zapomenout na vhodné pokrmy. Na vašem svátečním stole by rozhodně neměl chybět tradiční mazanec, velikonoční nádivka, nebo chutný slaný koláč. A jestli jste s vaší fantazií, či kuchařským uměním v koncích, poradíme vám.
Vajíčková tlačenka
Potřebujete
◗ 1 sterilovanou zeleninu (zhruba 330 g) ◗ 3 polévkové lžíce želatiny v prášku ◗ 75 ml nálevu po odkapání zeleniny ◗ 4 vejce natvrdo ◗ 1 menší cibuli ◗ 250 ml tatarské omáčky ◗ 1 kávovou lžičku soli ◗ ½ kávové lžičky pepře ◗ polévkovou lžíci octa
Postup
Na sítku necháme odkapat zeleninu. Želatinu necháme nabobtnat (podle návodu na obalu) v 75 ml nálevu ze zeleniny. Na malé kousky nakrájíme zeleninu společně s vejci a cibulí, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Do směsi přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme polévkovou lžící octa. Do formy vyložené potravinářskou fólií nalijeme připravenou směs a v chladničce ji necháme minimálně 3 hodiny ztuhnout. Hotovou tlačenku potom vyklopíme a po stáhnutí fólie nakrájíme.