Rychlovky za pár korun: Hovězí plněné italskou klobásou podle Otto Pláška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rychlovky za pár korun: Hovězí plněné italskou klobásou podle Otto Pláška

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

 

Hovězí plněné italskou klobásou podle Otto Pláška

Potřebujete

1,5 kg hovězího pupku • 8 klobás salsiccia • 1 cibuli • sůl • mletý pepř • pikantní hořčici • olej • masový vývar • hladkou mouku • máslo

Postup

Plát hovězího pupku odblaníme. Osolíme, opepříme a poklademe klobáskami, které jsme zbavili střívek. Smotáme do tvaru úhledné rolády. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Roládu po celém jejím povrchu potřeme pikantní hořčicí a bohatě opepříme. Takto připravené a zabalené maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se zatáhlo.

Orestované maso přendáme do litinového hrnce. Na výpeku po mase orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme k masu do hrnce. Roládu podlijeme vývarem. Pod pokličkou »táhneme« v troubě při střední teplotě minimálně 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již vodou. Hotové maso zbavíme niti, nakrájíme na silnější plátky. Velmi silný výpek zlehka zahustíme troškou hladké mouky, přidáme oříšek másla a 10 minut provaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.

 

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.