Rychlovky za pár korun: Hovězí plněné italskou klobásou podle Otto Pláška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Hovězí plněné italskou klobásou podle Otto Pláška
Potřebujete
1,5 kg hovězího pupku • 8 klobás salsiccia • 1 cibuli • sůl • mletý pepř • pikantní hořčici • olej • masový vývar • hladkou mouku • máslo
Postup
Plát hovězího pupku odblaníme. Osolíme, opepříme a poklademe klobáskami, které jsme zbavili střívek. Smotáme do tvaru úhledné rolády. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Roládu po celém jejím povrchu potřeme pikantní hořčicí a bohatě opepříme. Takto připravené a zabalené maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se zatáhlo.
Orestované maso přendáme do litinového hrnce. Na výpeku po mase orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme k masu do hrnce. Roládu podlijeme vývarem. Pod pokličkou »táhneme« v troubě při střední teplotě minimálně 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již vodou. Hotové maso zbavíme niti, nakrájíme na silnější plátky. Velmi silný výpek zlehka zahustíme troškou hladké mouky, přidáme oříšek másla a 10 minut provaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.