Rychlovky za pár korun: Zapečený gothaj podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečený gothaj podle Květy Kroupové
Potřebujete
6 koleček gothaje o síle 1 cm • 5 vajec • 2 hrníčky strouhanky • 2 lžíce hladké mouky • sůl • mléko
Na dresink:
1 bílý jogurt • 1 paličku česneku • směs koření Bylinkové máslo • pažitku • jarní cibulku
Postup
Z vajec, strouhanky, mouky, mléka soli a koření vymícháme v míse hustší těstíčko. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme a vysypeme strouhankou. Na dno dámě dvě třetiny připraveného těstíčka, položíme a lehce do něj vmáčkneme kolečka salámu. Zbylé těstíčko rozložíme na salám a rozetřeme lžící. Dáme péci do trouby, dokud těsto nezezlátne. Podáváme s opečenými brambory, polité jogurtovou zálivkou. Tu si vytvoříme smícháním předepsaných surovin.