Rychlovky za pár korun: Kedlubny v těstíčku podle Ivany Bartuškové

Poradíme vám, jak připravit jídla, které nezruinují váš rodinný rozpočet. a přesto všem zachutnají. Všechny recepty jsou prověřeny našimi čtenáři.
Potřebujete:
2 kedlubny ✦ sůl ✦ 100 ml mléka ✦ hladká mouka ✦ 1 vejce ✦ olej na smažení
Postup:
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Poté je osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Z mléka, žloutku, hladké mouky a soli vymícháme hladké těstíčko. Nakonec do něj opatrně zapracujeme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Jednotlivé plátky kedlubny osolíme, namočíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté je dáme na papírový ubrousek okapat a podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.