Rychlovky za pár korun: Brynzové knedlíčky podle Kateřiny Garojové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Postup
120 g brynzy ✦ 150 g celozrnné mouky ✦ houbové koření ✦ sůl ✦ mletý pepř
✦ 200 g vařených brambor ✦ olivový olej ✦ 2 cibule ✦ 1 lžičku kmínu ✦ citronovou šťávu
Potřebujete
Z mouky, soli, houbového koření a vody uhněteme těsto. Uvařené a oloupané brambory rozmačkáme s brynzou a opepříme. Obě těsta smícháme, propracujeme a vyválíme (ne příliš natenko) a okrajem širší sklenice z něj vykrájíme placky.
Do jejich středu dáme asi lžičku cibulové náplně – cibule nakrájíme na tenké nudličky a spolu s kmínem a solí osmahneme na oleji dosklovata. Na závěr přikápneme citronovou šťávu. Knedlíčky zabalíme a vaříme ve vodě 8 – 10 minut. Podáváme s kysaným zelím.