Rychlovky za pár korun: Bramborové placky s uzeninou (za 30 Kč)

Uvařit rychle, levně a chutně není žádný kumšt, zvláště na podzim, kdy se sklízejí brambory. Tato surovina je totiž pro finančně nenáročné vaření naprosto geniální.
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo bramborák? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Bramborové placky s uzeninou
Potřebujete:
• 250 g brambor • 1 vejce • 75 g hladké mouky • 250 g měkkého salámu • bylinky dle chuti • sůl • olej

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme je a umeleme nebo nastrouháme. Přidáme prosátou mouku, vejce, nasekané bylinky, sůl a na malé kousky nakrájený salám.
Zpracujeme těsto, které vyválíme na plát asi 4mm silný. Kulatým tvořítkem nebo hrnečkem vykrajujeme placky, které opečeme na rozpáleném oleji do zlatova. Ihned podáváme.