Rychlovky za pár korun: Milánské špagety s uzeninou podle Lenky Čajkové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Milánské špagety s uzeninou podle Lenky Čajkové
Potřebujete
500 g špaget • olej • 60 g cibule • 250 g uzeniny • 100 g strouhaného sýra • sůl • mletý pepř • rajčatový protlak • kečup
Postup
V dostatečně velké nádobě uvedeme do varu osolenou vodu s kapkou oleje. Do vroucí vody vložíme za stálého míchání špagety, rychle je opět uvedeme do varu a uvaříme do měkka. V průběhu vaření špagety ode dna několikrát promícháme, uvařené scedíme a propláchneme teplou vodou.
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme pokrájenou uzeninu, za stálého míchání opečeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Špagety dáme na talíř a přelijeme směsí s omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.