Rychlovky za pár korun: Smaženky z játrovky podle Otto Pláška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Smaženky z játrovky podle Otto Pláška
Potřebujete
200 g játrové paštiky • 80 g vařených brambor • sůl • mletý pepř • 2 vejce • strouhanku z 3 rohlíků • olej
Postup
Do misky dáme paštiku a dobře ji rozmícháme, pak do ní vmícháme jemně nastrouhané vařené brambory, vejce, dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou cca ze tří najemno nastrouhaných rohlíků. Ze vzniklé směsi tvoříme malé placičky, které po obou stranách smažíme v oleji dozlatova. Podáváme s chlebem a hořčicí, ale vhodná je bramborová kaše a tatarka.