Rychlovky za pár korun: Smažené sýrové jehly podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Smažené sýrové jehly podle Jany Remkové
Potřebujete
200 g šunky • 1 kuřecí prso • 200 g tvrdého sýra (eidam, ementál…)
Na marinádu:
1 lžičku sójové omáčky • 1 lžičku tekuté chilli omáčky • sůl • mletý pepř
Na obalení:
2 vejce • hladkou mouku • strouhanku • olej
Postup
Všechny suroviny nakrájíme na kostky. Kuřecí maso osolíme a opepříme a dáme na cca půl hodiny do marinády ze sójové omáčky a tekutého chilli. Pak napichujeme na jehly v pořadí maso, sýr, šunka, dokud nezaplníme celou jehlu.
Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a opakujeme ještě jednou, aby sýr nevytékal. Smažíme na rozehřátém oleji pomalu dorůžova.