Rychlovky za pár korun: Celeráčky podle Evy Mikyskové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Celeráčky podle Evy Mikyskové
Potřebujete
1 velký celer • 5 vajec • 2 hrnky hladké mouky • 1 hrnek vody • sůl • zeleninovou vegetu • olej na smažení
Postup
Syrový celer oloupeme a na struhadle nahrubo nastrouháme. K celeru přidáme do mísy vajíčka, hladkou mouku a vodu. Směs posolíme a okořeníme vegetou. Placičky rozprostřeme na horkém oleji a dozlatova z obou stran usmažíme. Hotové celeráčky podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninou nebo studené s chlebem.