Rychlovky za pár korun: Hermelín z mrazáku podle Květy Šindelářové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Hermelín z mrazáku podle Květy Šindelářové
Potřebujete
2 hermelíny • 4 plátky debrecínky nebo moravského uzeného • hořčici
Na obalení:
2 vejce • sůl • strouhanku • olej
Postup
Sýr rozkrojíme na dvě půlky a ty ještě rozkrojíme naplocho. Jednu půlku potřeme lehce hořčicí, přidáme plátek debrecínky nebo moravského uzeného a zakryjeme druhým plátkem sýra. Půlměsíc obalíme dvakrát po sobě v rozšlehaném osoleném vajíčku a strouhance. Obalený sýr dáme před smažením na chvíli do mrazáku, aby při smažení na pánvi netekl. Smažíme na pánvi dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Jako příloha jsou vhodné brambory.