Sladké dobroty: Kakaovo-kávová roláda s pomerančovým džemem podle Ivany Černé

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Kakaovo-kávová roláda s pomerančovým džemem podle Ivany Černé
Potřebujete
4 vejce • 1 lžíci kávy Caro • 2 lžíce kakaa • 100 g třtinového cukru • 120 g polohrubé mouky • špetku jedlé sody
Na krém:
1 ½ kelímku smetany ke šlehání • 1 ztužovač šlehačky • 1 lžíci moučkového cukru • 1 malý pomerančový džem s kousky kůry • 1 sójový suk na ozdobu
Postup:
Vejce s cukrem ušleháme na hladký krém, postupně přidáváme mouku se sodou, kakao a kávu a zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 12 – 14 minut při 180 – 190 ºC. Když je korpus dorůžova upečený, zavineme jej i s pečicím papírem a necháme vychladnout, poté papír šetrně odstraníme.
Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem. Roládu rozvineme, potřeme pomerančovým džemem, ve kterém jsou jemné kousky pomerančové kůry, a potřeme dvěma třetinami ušlehané šlehačky a zarolujeme. Povrch rolády potřeme opět džemem z pomerančů a šlehačkou. Ozdobíme nastrouhaným sójovým sukem.