Udělejte si hruškové hody: Hrušková povidla

Hrušky trochu zastiňuje sláva jablek, opomíjíme je ale nezaslouženě a jejich zajímavá chuť vynikne nejen v hruškovici. Už sklízíte? Aha! vám poradí, jak na hrušky.
Hrušková povidla
Potřebujete
1 balíček skořicového cukru, 300 g cukru krupice, 1 lžička kyseliny citronové, 10 ks, hřebíčku, 2 kg hrušek, 100 ml rumu
Postup
Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu. Potom je dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky a vaříme za občasného míchání 90 minut, vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut.
Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme, a zakryté necháme do druhého dne pozvolna vychladnout.