Rychlovky za pár korun: Jitrnicové karbanátky podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Jitrnicové karbanátky podle Jany Remkové
Potřebujete
1 jitrnici • 1 starší rohlík • 1 vejce • sůl • majoránku • 2 stroužky česneku • strouhanku • olej na smažení • 100 ml mléka
Postup
Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Jitrnici si oloupeme a dáme do misky, přidáme vajíčko, natřený česnek, vymačkaný rohlík, sůl, majoránku a pořádně prohněteme. Pokud je těsto řídké, přidáme strouhanku. Tvoříme karbanátky a obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší.