Z jednoho pekáčku: Zeleninový nákyp podle Evy Gálové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zeleninový nákyp podle Evy Gálové
Potřebujete
2 cibule • 750 g cukety • 750 g rajčat • 100 g měkkého salámu • 2 stroužky česneku • 250 ml mléko • 3 vejce • sůl • mletý pepř • strouhaný muškátový oříšek • 2 plátky sýra • bazalku • olej
Postup
Oloupanou cibuli, omyté cukety a omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme olejem a zeleninu střídavě se salámem vrstvíme na sebe. Česnek utřeme a rozděláme ho s mlékem, vejci a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Sýr nakrájíme na kostičky a nasypeme ho na nákyp, přelijeme vaječným mlékem a vše zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 – 40 minut.