Rychlovky za pár korun: Buřtíkové karbanátky podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Buřtíkové karbanátky podle Květy Kroupové
Potřebujete
500 g mletého vepřového masa • 4 buřty • 200 ml mléka • strouhanku • 2 vejce • 1 lžíci škrobové moučky • sůl • mletý pepř • olej • hladkou mouku
Postup
Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme s mlékem, jedním vejcem, škrobovou moučkou a jednou až dvěma hrstmi strouhanky. Promícháme a necháme v lednici 2 hodiny ležet. Poté vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené buřty (lze je i nahrubo nastrouhat). Ze směsi uděláme karbanátky, které obalujeme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.