Rychlovky za pár korun: Žemlovka s tvarohem

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Žemlovka s tvarohem
Potřebujete
5 rohlíků • mléko • 2 větší jablka • 1 měkký tvaroh • 1 vejce • vanilkový cukr • skořicový cukr • rozinky • 50 g másla
Postup
Zapékací formu vymažte máslem. Na dno poskládejte na kolečka nakrájené rohlíky namočené v mléce. Rohlíkem můžete obložit i boky formy. Na vrstvu rohlíků dejte na kousky nakrájená jablka (předem oloupaná a zbavená jádřince), která jste smíchali se skořicovým cukrem. Posypte rozinkami (předem je spařte horkou vodou). Další vrstvou bude měkký tvaroh, předem smíchaný s vejcem a vanilkovým cukrem. Na závěr dejte opět vrstvu koleček rohlíku máčených v mléce. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut. Poté přelijte rozpuštěným máslem a nechte ještě asi na 20 minut dopéct.