Recepty do stovky: Pečený celer s česnekem
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Pečený celer s česnekem
Potřebujete
1 velký celer (cca 1,5 kg), 1 palici česneku, 2 polévkové lžíce oleje, 1/3 šálku nasekané ploché petrželové nati, 1/3 šálku česnekového dipu
Postup
Okrájený celer nakrájejte na 3 cm kousky. Promíchejte s olejem a položte spolu s celou paličkou česneku na hliníkovou nebo zapékací misku. Pečte asi hodinu do zlatavé barvy a doměkka. Občas celerové kousky otočte. Na konec česnekovou palici překrojte, vymačkejte stroužky k celeru a promíchejte. Vše posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s česnekovým dipem.
Cena cca 66 Kč