Rychlovky za pár korun: Mleté řízky se sýrem a slaninou podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Mleté řízky se sýrem a slaninou podle Ivany Černé
Potřebujete
600 g mletého vepřového masa • 150 g uzené slaniny • 100 ml mléka • 150 g uzeného sýra • sůl • mletý pepř • bylinky (libeček, petrželka) • strouhanku na zahuštění • hladkou mouku na obalení • 2 vejce • olej
Postup
Mleté maso promícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, mlékem a nakrájenou slaninou. Necháme přes noc uležet. Další den přidáme sůl, pepř a nasekané bylinky. Podle potřeby zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Necháme uležet. Obalíme ve směsi hladké mouky a vajec a nakonec ve strouhance. Smažíme na oleji na pánvi nebo pečeme na plechu vymazaném olejem v předehřáté troubě dozlatova. Podáme s lehkým bramborovým salátem.