Rychlovky za pár korun: Sekaná s bílou klobásou podle Ivany Černé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rychlovky za pár korun: Sekaná s bílou klobásou podle Ivany Černé

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

 

Sekaná s bílou klobásou podle Ivany Černé

Potřebujete

500 g mletého masa (mix vepřové hovězí) • 2 cibule • 1 měkký tvaroh • 1 vejce • 4 plátky tmavého toustového chleba • 1 mrkve • sůl • mletý pepř • uzenou papriku • 2 stonky řapíkatého celeru • masový vývar • olej • 1 bílek • 300 g bílé klobásy

Postup

V míse smícháme mleté maso. Plátky toustového chleba pokapeme vývarem. Řapíky omyjeme a nakrájíme nadrobno. K mletému masu přidáme na kostičky nakrájenou a na oleji orestovanou cibulku, sůl, pepř, uzenou papriku, měkký tvaroh, navlhčený toustový chléb, řapíkatý celer, nastrouhanou mrkev a vše nakonec spojíme vejcem.

Navlhčenou rukou uděláme dvě větší šišky sekané, které vložíme vedle sebe na rozprostřený alobal. Hranou ruky uděláme do poloviny každé šišky dva žlábky, kam vložíme bílou klobásku. Mleté maso opatrně přehrneme zpět přes klobásku a navlhčenou rukou uhladíme zpět do tvaru šišky. Alobal s každou šiškou uzavřeme a pečeme na plechu s trochou vývaru (vody) v rozehřáté troubě cca 20 minut.

Po této době alobal ze sekané odstraníme, šišky sekané potřeme na povrchu bílkem, podlijeme vývarem a pečeme v troubě dál za občasného podlévání pěkně dozlatova.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.