Teplé večeře do 30 minut: Šakšuka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Teplé večeře do 30 minut: Šakšuka

Šakšuka
Šakšuka (Shutterstock.com)

Pokud nehodláte vařením ztrácet čas, ale nechcete sebe ani své blízké odbýt krajícem chleba s máslem a uzeninou, vyzkoušejte recepty na rychlé večeře. I teplé jídlo může být celkem jednoduché, chuťově vyvážené a hlavně hotové raz dva.

Šakšuka

Potřebujete

plechovku loupaných rajčat, 2 papriky, cibuli, 3 stroužky česneku, lžičku sladké mleté papriky, 200 g klobásy, ½ lžičky římského kmínu, 3 vajíčka sůl, pepř

Postup

Česnek a klobásu nakrájíme na kolečka, papriku zbavenou semínek na úzké proužky. Vše dáme do pánve s rozpáleným olejem a chvilku opékáme. Vmícháme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut, aby se šťáva zredukovala a zelenina změkla. Poté vytvoříme vařečkou ve směsi tři důlky a vklepneme do nich vajíčka. Pánev přiklopíme a na mírném ohni zahříváme, dokud bílek neztuhne.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.