Teplé večeře do 30 minut: Šakšuka
Pokud nehodláte vařením ztrácet čas, ale nechcete sebe ani své blízké odbýt krajícem chleba s máslem a uzeninou, vyzkoušejte recepty na rychlé večeře. I teplé jídlo může být celkem jednoduché, chuťově vyvážené a hlavně hotové raz dva.
Šakšuka
Potřebujete
plechovku loupaných rajčat, 2 papriky, cibuli, 3 stroužky česneku, lžičku sladké mleté papriky, 200 g klobásy, ½ lžičky římského kmínu, 3 vajíčka sůl, pepř
Postup
Česnek a klobásu nakrájíme na kolečka, papriku zbavenou semínek na úzké proužky. Vše dáme do pánve s rozpáleným olejem a chvilku opékáme. Vmícháme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut, aby se šťáva zredukovala a zelenina změkla. Poté vytvoříme vařečkou ve směsi tři důlky a vklepneme do nich vajíčka. Pánev přiklopíme a na mírném ohni zahříváme, dokud bílek neztuhne.