Recepty do stovky: Burger se sýrem a slaninou

Co trochu zpestřit grilování a vyzkoušet typickou americkou pochoutku?
Burger se sýrem a slaninou
Potřebujete
500 g mletého hovězího masa, 4 lžíce oleje, 8 plátků slaniny, 4 plátky tvrdého sýra, 4 velké celozrnné housky, 8 plátků rajčete, 4 kousky salátové okurky, 8 lžic tatarské omáčky, sůl, pepř.
Postup:
Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte 4 placky tenké cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut ztuhnout. Na rozpálený gril vložte maso a pečte z každé strany asi 3 – 4 minuty. Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme. Housky rozkrojte napůl a na grilu opečte. Na horní díl položte plátek sýra a nechte rozpustit. Na gril vložte plátky slaniny, opečte je do křupava. Na spodní díl namažte lžíci tatarské omáčky, poklaďte plátky rajčat, na nudličky nakrájenou okurku, druhou lžíci tatarské omáčky, opečené maso, opečenou slaninu a přiklopte houskou s rozpuštěným sýrem.