Rychlovky za pár korun: Masové koule s omáčkou podle Ivany Bartuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Masové koule s omáčkou podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
400 g mletého masa • 1 rohlík • mléko • 1 vejce • vegetu • sůl • mletý pepř • 1 lžičku solamylu • strouhanku • 3 stroužky česneku
Na omáčku:
1 cibuli • 1lžíci cukru • 1 lžíci octa • 1 rajčatový protlak • kousek celé skořice • 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup
Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, dochutíme vegetou a přidáme v mléce namočený a pak vymačkaný rohlík, vejce, solamyl, prolisovaný česnek a podle potřeby strouhanku. Zpracujeme a vytvoříme koule. Na oleji osmahneme cibuli, zalijeme vodou, přidáme koule, vegetu, sůl, cukr, rajčatový protlak, kousek celé skořice a dusíme, dokud nejsou koule hotové. Nakonec přilijeme trochu octa a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Podáváme s vařenou rýží.