Rychlovky za pár korun: Karbanátky s kapustou a hlívou podle Anny Šušlákové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Karbanátky s kapustou a hlívou podle Anny Šušlákové
Potřebujete
800 g mletého masa (mix hovězí vepřové) • ½ menší hlávky kapusty • 250 g hlívy ústřičné • 2 cibule • 1 palici česneku • 2 rohlíky • mléko • 2 lžičky koření na mletá masa • sůl • kmín • sádlo • 2 vejce • strouhanku • olej
Postup
Kapustu nakrájíme na proužky, spaříme horkou vodou, necháme ji v ní chvíli ležet a vodu slijeme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme jednu nakrájenou cibuli, půl hlavy utřeného česneku. Když vše zrůžoví, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme asi 7 minut. Hlívu i kapustu necháme vychladnout.
Mleté maso okořeníme, přidáme vejce, předem v mléce namočené a vymačkané rohlíky, nakrájenou druhou cibuli a zbytek utřeného česneku. Vše řádně promícháme, přidáme hlívu a kapustu, promícháme a necháme hodinu v chladu odležet. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji. Podáváme s různě upravenými bramborami.