Rychlovky za pár korun: Čevapčiči podle Ivany Bartuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Čevapčiči podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
500 g mletého vepřového masa • 1 cibuli • 2 stroužky česneku • 1 lžičku mleté sladké papriky • sůl • mletý pepř • olej
Postup
Mleté maso promícháme asi se 100 ml vody, drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením a solí. Směs necháme asi 30 minut uležet v chladničce. Navlhčenýma rukama tvoříme malé šišky, které smažíme na rozpálené pánvi dozlatova. Podáváme s cibulí nakrájenou na kolečka, hořčicí a sterilovanými okurkami, vařenými bramborami nebo chlebem.
Tip: Kdo má rád pikantní, může do masa přidat i trochu pálivé papriky.