Rychlovky za pár korun: Sekaná s houbami podle Marty Černínové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Sekaná s houbami podle Marty Černínové
Potřebujete
1 kg vepřového bůčku • 3 stroužky česneku • 250 g tvrdších hříbků (nebo žampionů) • 1 housku • mléko • sůl • mletý pepř • mletý kmín • 3 vejce • zelenou petrželku • citronovou kůru • anglickou slaninu nebo schwarzwaldskou šunku
Postup
Housku si nejprve namočíme do vlažného mléka. Bůček nakrájíme na kousky a spolu s očištěnými houbami, stroužky česneku a vymačkanou houskou umeleme. Směs osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme nasekanou petrželku, trochu citronové kůry a vejce. Promícháme a necháme přes noc v lednici uležet. Pak vytvoříme dvě šišky, které obalíme plátky slaniny nebo šunky. Pečeme přikryté při 180 ºC zhruba hodinu.