Rychlovky za pár korun: Jarní cibulka v sýrovém těstíčku podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Jarní cibulka v sýrovém těstíčku podle Jany Remkové
Potřebujete
1 svazek jarní cibulky • 80 g uzeného eidamu • 80 g hladké mouky • 1 vejce • 150 ml mléka • 1 stroužek česneku • sůl • grilovací koření • olej
Postup
Jarní cibulku omyjeme, oklepeme od vody a nakrájíme na cca 5 cm kousky. Po osušení je obalíme v hladké mouce, aby na nich těstíčko lépe drželo. Do mísy vysypeme mouku, přidáme vajíčko, mléko, česnek a najemno nastrouhaný sýr, promícháme, dochutíme solí a grilovacím kořením.
V této směsi obalujeme cibulku a smažíme dorůžova na oleji. Podáváme jako přílohu k masu nebo jako chuťovku s tatarkou nebo oblíbeným dresinkem.