Rychlovky za pár korun: Cmunda plněná debrecínskou slaninou podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Cmunda plněná debrecínskou slaninou podle Ivany Černé
Potřebujete
• 10 brambor • 6 silnějších plátků debrecínské slaniny • 2 vejce • hladkou mouku • sůl • mletý pepř • mletý kmín • majoránku • 4 stroužky česneku • 1 lžíci sušeného medvědího česneku • olej
Postup
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, utřený česnek, medvědí česnek, sůl, pepř, kmín a trošku majoránky. Zahustíme podle potřeby moukou.
Plátky slaniny obalíme v majoránce. Na pánvi rozpálíme olej, dáme na něj bramborákové těsto a na něj položíme plátek debrecínské slaniny. Přikryjeme opět těstem a smažíme pěkně dozlatova. Tak pokračujeme, až máme vše hotové.