Rychlovky za pár korun: Klášterní sýrová pochoutka podle Otto Pláška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Klášterní sýrová pochoutka podle Otto Pláška
Potřebujete
1 balení Klášterního sýra • 1 lžíci pomazánkového másla • 1 lžíci nasekané jarní cibulky • 1 lžíci nasekané petrželky • 1 lžíci nasekané pažitky • mletý pepř tří barev • olivový olej
Postup
Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou na jemnější kousky a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti. K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje.
Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek. Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu. Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic. Zdobíme cibulí a sekanou pažitkou.