Rychlovky za pár korun: Pečený lilek plněným mletým masem podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Pečený lilek plněným mletým masem podle Jany Remkové
Potřebujete
1 menší lilek • 150 g mletého hovězího masa • 50 g sušené šunky • 1 jarní cibulku • 3 stroužky česneku • 4 menší žampiony • olivový olej • 150 g sýra dle chuti (niva, mozarella, ementál…) • sůl • mletý pepř
Postup
Lilek omyjeme a překrojíme napůl. Do půlek nařízneme mřížky, osolíme a necháme chvíli »potit«. Pak jej utřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do zhnědnutí. Upečené lilky necháme vychladit. Pánev pokapeme olivovým olejem a na mírném ohni na něm osmažíme nakrájenou cibulku a česnek nakrájený na plátky.
Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou sušenou šunku a nakonec mleté maso. Lilky lžící vydlabeme a směs přidáme do směsi. Vše společně mícháme na mírném ohni asi 10 minut, osolíme, opepříme a odstavíme. Směsí naplníme vydlabané lilky, posypeme oblíbeným sýrem a pečeme na 200 ºC asi 20 minut dozlatova.