Rychlovky za pár korun: Pečený lilek plněným mletým masem podle Jany Remkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rychlovky za pár korun: Pečený lilek plněným mletým masem podle Jany Remkové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Pečený lilek plněným mletým masem podle Jany Remkové

Potřebujete

1 menší lilek • 150 g mletého hovězího masa • 50 g sušené šunky • 1 jarní cibulku • 3 stroužky česneku • 4 menší žampiony • olivový olej • 150 g sýra dle chuti (niva, mozarella, ementál…) • sůl • mletý pepř

Postup

Lilek omyjeme a překrojíme napůl. Do půlek nařízneme mřížky, osolíme a necháme chvíli »potit«. Pak jej utřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do zhnědnutí. Upečené lilky necháme vychladit. Pánev pokapeme olivovým olejem a na mírném ohni na něm osmažíme nakrájenou cibulku a česnek nakrájený na plátky.

Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou sušenou šunku a nakonec mleté maso. Lilky lžící vydlabeme a směs přidáme do směsi. Vše společně mícháme na mírném ohni asi 10 minut, osolíme, opepříme a odstavíme. Směsí naplníme vydlabané lilky, posypeme oblíbeným sýrem a pečeme na 200 ºC asi 20 minut dozlatova.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.