Rychlovky za pár korun: Kuřecí prsa na pórku podle Evy Přecechtělové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Kuřecí prsa na pórku podle Evy Přecechtělové
Potřebujete
500 g kuřecích prsou • sůl • mletý pepř • grilovací koření • hladkou mouku • 2 pórky • vývar • 1 sladkou smetana nebo bílý jogurt • olej • zelenou petrželku
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme lžíci oleje, maso zprudka opečeme, podlijeme trochou vývaru (pokud nemáme vývar, dáme trochu vody a půl kostky bujonu) a dusíme do poloměkka. Potom maso přendáme do zapékací mísy, zasypeme pórkem pokrájeným na kolečka, zalijeme smetanou nebo jogurtem a zapečeme.