Rychlovky za pár korun: Králík na zelenině podle Josefa Bartuška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Králík na zelenině podle Josefa Bartuška
Potřebujete
1 naporcovaného králíka • 2 – 3 lžíce másla • 1 lžičku cukru • 2 mrkve • 1 pórek • 2 – 4 stroužky česneku • majoránku • 1 citron • sůl
Postup
Do kastrolu dáme máslo, cukr, rozehřejeme a pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Za stálého míchání osmahneme dozlatova, doplníme nakrájeným pórkem a znovu osmahneme. Potom přidáme nasolené porce králíka, ochutíme česnekem, majoránkou, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu a trochu citronové šťávy. Maso mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo rýže.