Rychlovky za pár korun: Sekaná se zeleninou v krekrové krustě podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Sekaná se zeleninou v krekrové krustě podle Ivany Černé
Potřebujete
650 g mletého masa • 1 svazek petrželky • 2 mrkve • 2 petržele • ¼ menšího celeru • sůl • mletý pepř • 3 vejce • 1 bílek • majoránku • 1 lžíci hořčice • 1 cibuli • 4 – 6 cherry rajčátek • olej • 1 balíček celozrnných kmínových krekrů
Postup
Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme, promícháme ji s mletým masem. Krekry umeleme, 50 gramů vmícháme k masu, přidáme 1 vejce, hořčici, nasekanou petrželku, majoránku, sůl, mletý pepř a pokrájená cherry rajčata. Dvě vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a rozpůlíme.
Z masové směsi uděláme plát, poklademe ho půlkami vajec a zabalíme do šišky sekané. Tu potřeme bílkem, dáme ji do pekáčku a podlijeme vodou a troškou oleje. Přidáme pokrájenou cibuli a pečeme v troubě při 160 ºC asi 45 minut. Ke konci pečení sekanou posypeme zbylými mletými krekry a necháme je dopéct do zlatavé krusty. Podáváme s bramborovou kaší.